idea tax turis kanggo masalah kapasitas Macau: Alexis Tam
toto

idea tax turis kanggo masalah kapasitas Macau: Alexis Tam

Ing idea saka tax wisata ing Macau kanggo nyegat masalah sing ana hubungane karo kapasitas pariwisata kutha, ngandika ana pejabat senior pemerintah, ora langsung dipetik ing akun penet-release pamaréntah Macau saka rapat tertutup ngrembug topik.

Ora ana komentar sing ana gandhengane karo pejabat kasebut – Sekretaris Urusan Sosial lan Budaya Macau, Alexis Tam Chon Weng (gambar tengen) – ana ing bentuk kutipan langsung. Dheweke kandha yen wis menehi komentar nalika rapat paripurna Komite Pengembangan Pariwisata kutha. Siaran pers ora nyebutake kenapa introduksi pajak kasebut bisa duwe pengaruh ing “kapasitas pariwisata”. Uga ora release suggest sing ana akeh banget turis ing Macau.

Dokumen kasebut nyatakake yen rapat kasebut ngrembug ide “sistem janjian” kanggo wong-wong sing pengin ngunjungi papan wisata tartamtu, “kanggo ngatur volume pengunjung saben dina”.

Tiny Macau wis mesthi luwih saka 38 yuta turis ing taun iki, miturut biro pariwisata lokal. Kutha iki duwe luwih saka 35,8 yuta taun kepungkur. Kanggo ndeleng angka kasebut, kabeh Jepang mung nampa 31.2 yuta pengunjung ing taun 2018, miturut Organisasi Pariwisata Nasional Jepang.

Ing wicara intine minggu kepungkur ing Global Gaming Expo (G2E) Asia 2019, pameran dagang industri kasino lan konferensi sing dianakake ing Macau, Daisy Togel SDY Ho Chiu Fung, ketua lan direktur eksekutif operator kasino Macau SJM Holdings Ltd, ngusulake supaya Macau kudu pindhah . upmarket lan nambah dawa Tetep saka pengunjung.

A sinau Macau diterbitake ing 2015 ketemu sing – ing 2014 – wisata paling luweh “kapasitas mbeta” Macau antarane 32,6 yuta lan 33,7 yuta pengunjung. Wiwit kuwi, perbaikan infrastruktur wis ditindakake, kalebu fasilitas nyebrang tapel wates saka daratan China, ing Gongbei lan Jembatan Lotus.

Survey pajak turis

Kantor Pariwisata Pemerintah Macau (MGTO) ngandika minggu kepungkur wis dibukak survey ing introduksi potensial saka tax wisata kanggo kutha. Cara sing bisa diklumpukake pajak kasebut, lan pira jumlahe, durung kasebut dening pejabat.

Pak Tam nandheske ing Rebo ujar manawa pamrentah lokal nggoleki solusi alternatif kanggo pajak. Tujuane kanggo “nyetak keseimbangan antarane kualitas Pengeluaran SDY urip warga lan pangembangan industri pariwisata,” ujare siaran pers.

Sawetara eksekutif saka operator casino kutha lan atraksi non-game rawuh rapat, miturut statement penet pemerintah. Jumlah kasebut kalebu: Francis Lui Yiu Tung, wakil ketua Galaxy Entertainment Group Ltd; Wilfred Wong Ying Wai, presiden lan chief operating officer Sands China Ltd; Linda Chen, wakil ketua lan direktur eksekutif Wynn Macau Ltd; Angela Leong On Kei, co-ketua lan direktur eksekutif SJM Holdings Ltd; Maggie Ma, kepala urusan pemerintah Melco Resorts lan Hiburan Ltd; lan Melinda Chan Mei Yi, presiden Macau Fisherman’s Wharf International Investment Ltd.

Sajrone rapat kasebut, sawetara anggota panitia kasebut nyatakake keprihatinan babagan ide ngenalake pajak wisata lan dampak potensial, miturut siaran pers pemerintah.

Pratelan kasebut uga nyebutake Pak Tam sing nuduhake “mumbul terus-terusan ing kedatangan pengunjung” lan tantangan sing ditindakake ing Macau. Nanging Keluaran HK pejabat kasebut uga nyatakake yen pemerintah tetep “mbukak” kanggo panemu babagan ngenalake pajak wisata menyang Macau.

MGTO – kepala Maria Helena de Senna Fernandes (gambar kiwa) uga rawuh ing rapat Rebo – wis ngluncurake jajak pendapat online sing nyinaoni pendapat umum babagan potensial introduksi pajak wisata menyang kutha. Survei kasebut diwiwiti tanggal 20 Mei lan nganti 20 Juni, kalebu. MGTO uga wis nyatakake yen wis mbagekke kuesioner kapisah ing topik tax wisata kanggo entitas ing industri travel Macau kang.